ONTDEK DE OMGEVING

Frans Catalonië

Een spannende mix van cultuur, sport en natuur !

Een prachtig en gevarieerd natuurgebied met een indrukwekkende culturele erfenis, ligt op 1350 km van Utrecht, aan de voet van de Franse oostelijke Pyreneeën. In een landschap van wijngaarden en fruitboomgaarden, van rustig kabbelende beekjes en stoere wildwater rivieren, van grillige rotsformaties, talrijke kloven en grotten, heuvels en bergen liggen de bekende fortificaties van Vauban, de mooiste dorpjes van Frankrijk, een schare aan sportieve uitdagingen en vooral … 300 dagen zon per jaar!

wouter en jeanne bosch 052

Perpignan, de Catalaanse stad per excellentie, Collioure en het koninklijk kasteel met haar voeten in de zee, natuurlijke verschijnselen zoals de Grandes Grottes des Canalettes, de Orgels van Ille sur Têt en de watervallen van de Llech. De vele boeiende verhalen van de streek zoals de Vénus van Ille, de heksen van Villefranche, musea zoals de Prehistorische Man van Tautavel of Dalí in Figueras. Verder kunt u de abdijen van St.Michel-de-Cuxa, St.Martin-du-Canigou, Marcevol en de Prieuré de Serrabonne bezichtigen. Ook de diverse kerkjes in de omgeving, met hun kenmerkende roze marmer, nodigen u uit binnen te stappen.

Collioure

Collioure

Stap in de auto en rijd naar vrijwel geheel intact gebleven militaire en ommuurde plaatsjes als Villefranche-de-Conflent, Mont Louis, Castelnou of, wat verder weg, Carcassonne.  Liever een dagtocht maken langs de Côte Vermeille met schilderachtige plaatsjes als Collioure, Port Vendres en Banyuls? Vergeet dan tevens niet om uw zwemkleren mee te nemen voor een duik in de Middellandse zee bij bijvoorbeeld Sainte-Marie-de-la-Mer. Kinderen, maar ook volwassenen vinden het leuk om met de beroemde ‘Petit Train Jaune’ (het Kleine Gele Treintje) een tocht langs diepe vervaarlijke kloven te maken. Belastingvriendelijk ‘shoppen’ kunt u in Andorra.

petit train jaune

Le Petit Train Jaune

En omdat de Pyrénées Oriëntales nu eenmaal een departement is met veel wijnbouw nodigen wijncaves u uit om er hun wijn te komen proeven en kopen. Iedere woensdag kunt u bij onze landgenoot Joep Graler terecht voor een rondleiding op zijn domein “Les Trois Orris” waar hij biologische wijn teelt. Vol passie vertelt hij tot in detail hoe dit in zijn werk gaat en laat u zijn prijswinnende wijnen proeven.

canigou

Wijngaarden onder Le Canigou

Ooit van de Katharen gehoord? Dit religieuze volk heeft in het verleden op de meest ondenkbare plaatsen welhaast onneembare kastelen gebouwd, die nu te bezichtigen of bezoeken zijn. Eén van de meest bijzondere tochten is die, waarbij u met een 4×4 jeep de berg le Canigou op gaat. Na een adembenemende tocht tot ca. 2200 m stapt u uit om vervolgens de laatste 600 m klimmend en klauterend af te leggen. De beloning is een schitterend uitzicht over de zeer verre omgeving tot aan de azuurblauwe Middellandse Zee.

Jeepsafari naar de Canigou

Jeepsafari naar de Canigou

Bij aankomst op de camping krijgt u een map in bruikleen, waarin vele tientallen dagtrips, wandelingen en excursies vermeld staan die u al dan niet in georganiseerd verband kunt ondernemen.

SITE OFFICE DE TOURISME (VVV)  PRADES

Site: www.prades-tourisme.com     E-mail: infos@prades-tourime.com

Nederlandstalige website toeristische informatie :
http://www.tourisme-pyreneesorientales.com/nl

LEES MEER OVER DE SPORTIEVE MOGELIJKHEDEN